Laddar

eTWINNING I FÖRSKOLAN DEL 2

Pedagogen Karin på en av våra förskolor har startat ett eTwinningprojekt. Första utmaningen som Karin stötte på var att hon på http://www.etwinning.net/sv/pub/index.htm skulle beskriva syftet med sitt projekt på engelska. Det klarade hon med bravur. När det var gjort var det bara att vänta på att få någon pedagog från en förskola i Grindavik att nappa. Det kan ta lite tid innan man får tag i en kollega att samarbeta med.  Under tiden satte hon igång arbetet tillsammans med barnen. Här är ett utdrag ur dokumentationen av projektet:


Vad vill vi veta om förskolan på Island?
Vi har aldrig varit på Island
Vad gör ni på er förskola?
Vad leker ni med?
Vad äter ni?
Vad har ni för dörrar?
Hur många trappor har ni?
Hur många fönster har ni?
Vad heter ni?
Har ni en tågbana?
Har ni en rutschkana?
Har ni en buss?
Har ni en bil?
Har ni blommor på fönstren?

Har ni klistermärken?

För Karin tog det ca två månader innan hon fick kontakt med en isländsk kollega. Det var en pedagog i Arkanes (inte Grindavik) som hörde av sig och Karin beslutade sig för att inleda ett samarbete med henne eftersom deras projekt stämde väl överens.


/Martina L

Share This:

2 tankar om “eTWINNING I FÖRSKOLAN DEL 2

  1. Här kan de ju med fördel göra en digital utflykt från Böle till fsk på Island via Google Earth.
    Så kul att Karin gick igång! Blir spännande att följa detta. Skype eller Facetime beroende på vad de har för teknik kommer ju att bli ett utmärkt kommunikationsmedel.
    UllaK

  2. Toppenbra tips, Ulla-Karin! Har skickat det vidare till Karin. Nu ska vi bara fixa projektorn också så att barnen kan se varandra på storbild 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *